Review: SNP POMEGRANATE INTENSIVE SOOTHING GEL & SNP MINI SKINCARE

by - Monday, October 05, 2020

Welcome back to JourneyAboutMakeup!

 

Hai guys! Apa kabarnya kali ini? Semoga sehat dan bahagia selalu yah.

Hi guys! How are you? Wish you healthy and happy always!


Siapa yang masih kerja dari rumah atau kuliah dari rumah? Aku! Ya, aku masih menemani anakku untuk belajar dari rumah karena jumlah pasien positif Covid-19 di daerahku masih meningkat. Sedih banget sih, tapi mau gimana lagi. Aku marah sama covidiot juga nggak berguna. Jadi lebih baik aku ngurusin diriku dan keluargaku sendiri aja.

Who is still working from home or having an online school? I am! Yes, I still helping my child to study from home, because the number of Covid-19 patients in my area still increasing. It's really sad, but what can I do. So I better take care of myself and my own family.

 


Merawat diri sendiri adalah salah satu cara biar aku tetap waras. Beruntungnya aku dikirimin beberapa produk keluaran terbaru dari SNP Indonesia, yaitu SNP Pomegranate Intensive Soothing Gel (Glowing&Vitality), SNP Mini Charcoal Cleansing Foam, dan SNP Mini Water Drop Tone Up Cream. Loh, soothing gel SNP kan udah keluar lama kak? Memang udah keluar lama, tapi SNP mengeluarkan soothing gel terbaru ini dengan kemasan dan formula yang lebih baik daripada yang sebelumnya. Kalau gitu kita bahas satu persatu yuk!

Me time is one of my tricks to stay sane. Luckily SNP Indonesia sent a few of their new product to me to try which are SNP Pomegranate Intensive Soothing Gel (Glowing&Vitality),  SNP Mini Charcoal Cleansing Foam, and SNP Mini Water Drop Tone Up Cream. But, SNP's soothing gel has been out for a long time, sis? Yes, it's been out a long time, but SNP released this new soothing gel with better packaging and formula than the previous one. Then let's talk about them one by one!


SNP POMEGRANATE INTENSIVE SOOTHING GEL

Glowing & Vitality


 
Seperti yang kalian tau, SNP Intensive Soothing Gel memang sudah lama adanya tapi belum lama ini SNP mengeluarkan Soothing Gel dengan formula baru yang lebih baik dari sebelumnya dan kemasan yang sedikit berbeda dari sebelumnya. Sama-sama dalam kemasan jar, hanya label dan gambarnya saja yang sedikit berbeda. 

As you know, SNP Intensive Soothing Gel has been around for a long time, but recently SNP released a Soothing Gel with a new formula that is better than before and a slightly different packaging than before. Both in jar packaging, only the label and image are slightly different.


SNP Pomegranate Intensive Soothing Gel (Glowing&Vitality) mengandung allergen-free yang diformulasikan untuk menjaga kelembapan kulit kering, menenangkan kulit sensitif akibat sinar UV dan kemerahan, memberikan efek mendinginkan kulit yang lelah, serta memberikan nutrisi yang menyehatkan kulit. Soothing gel ini juga gel multifungsi yang bisa digunakan untuk wajah, badan, dan rambut. Hmm, apakah akan cocok di wajahku? Karena aku sempat kurang cocok dengan soothing gel merek sebelah.

SNP Pomegranate Intensive Soothing Gel (Glowing & Vitality) contains allergen-free which is formulated to keep dry skin moisturized, soothes sensitive skin due to UV rays and redness, provides a cooling effect on tired skin, and provides nutrients that nourish the skin. This soothing gel is also a multifunctional gel that can be used for the face, body, and hair. Hmm, will it suit my skin? Because the last soothing gel that I tried not to suit my skin at all.


Deskripsi produk/ Product Description:

Memberikan kelembapan, menenangkan, dan mencerahkan, serta merevitalisasi kulit.

Provides moisture, soothes, brightens, and revitalizes the skin.


Kemasan / Packaging:


 
SNP Pomegranate Intensive Soothing Gel ini dikemas dalam sebuah jar berwarna merah pink dengan tutup ulir. Di bagian dalamnya juga ada pemisah berwarna bening antara produk dan tutupnya.

SNP Pomegranate Intensive Soothing Gel comes in a red-pink jar with a screw lid. There is also a clear separator between the product and the lid.


Ingredients:


 
9 Herbal Ingredients: Chamomile, Rosemary, Lavender, Bergamot, Basil, Sage, Oregano, Spearmint, Lemon Balm.

5 Free Prescription: Artificial Color, Animal Oil, Mineral Oil, Paraben, Benzophenone.

Water, Punica granatum fruit extract (19,000 ppm), Alcohol, Glycerin, Carbomer, PEG-60 hydrogenated castor oil, Dipropylene glycol, Butylene glycol, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Potassium hydroxide, Allantoin, 1,2-Hexanediol, Fragrance, Centella Asiatica Extract, Propylene glycol, Polygonum cuspidatum root extract, Scutellaria baicalensis root extract, Camellia sinensis leaf extract, Sodium hyaluronate, Portulaca oleracea extract, Glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, Rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, Chamomilla recutita (matricaria) flower extract, Ethylhexylglycerin, Mentha Piperita (peppermint) leaf extract, Lavandula angustifolia (lavender) flower extract, Melissa Officinalis leaf extract, Monarda didyma leaf extract, Rosa Centifolia flower extract, Salvia officinalis (sage) leaf extract, Mentha rotundifolia leaf extract.


Tekstur, aroma, dan warna / Texture, Aroma, and Color:

Tekstur intensive soothing gel dari SNP ini jelas adalah gel ya. Warna dari intensive soothing gel ini adalah bening dan aromanya lebih ke arah aroma bunga ketimbang aroma buah.

The texture of SNP's Intensive Soothing gel is a clear gel and has a floral scent than fruity.


Cara pemakaian / How to use:

Gunakanlah pada area yang kering dan sensitif sesuai keinginan (pada wajah, lengan, kaki atau seluruh badan).

Apply liberally onto dry and rough face and body parts and gently absorb into the skin.


Kinerja / Performance:

SNP Pomegranate Intensive Soothing Gel ini mencuri perhatianku! Pengalaman aku menggunakan soothing gel ini benar-benar berbeda dengan pengalaman sebelumnya. Intensive soothing gel dari SNP ini nggak lengket di kulit, mau di kulit wajah maupun kulit tubuh. Selain itu nggak bikin wajahku pedih ketika digunakan, meskipun ada kandungan alkohol di ingredients listnya. Wajahku terasa adem dan matte  ketika menggunakan soothing gel ini. Produk ini juga enak dijadikan basic skincare pertama, biasanya aku pakai ini setelah menggunakan toner dan sebelum menggunakan serum. Selain itu soothing gel ini cepat meresap jika kamu gunakan sebagai moisturizer dengan jumlah produk yang tidak terlalu tebal. Tapi kalau kamu pakenya tebal dan lebih ke arah sleeping mask gitu, akan butuh waktu lebih untuk produk ini terserap sempurna. 

This SNP Pomegranate Intensive Soothing Gel stole my eye! My experience using this soothing gel is completely different from previous experiences. SNP's intensive soothing gel is not sticky to the skin, whether it is on the face or body skin. Besides that, it doesn't hurt my face when used, even though there is alcohol in the ingredients list. My face feels cool and matte when using this soothing gel. This product is also good as basic skincare first, I usually use it after using toner and before using the serum. Besides that, this soothing gel absorbs quickly if you use it as a moisturizer with a thin layer of product. But if you put a thick layer of the product as a sleeping mask, it will take more time before it fully absorbed. 


SNP MINI


Charcoal Cleansing Foam

Deskripsi produk / Product Description:

Mengandung Charcoal yang membersihkan dan mengangkat kotoran pada kulit wajah.

Containing charcoal, cleansing foam gently removes skin impurities.


Kemasan / Packaging: 

SNP Mini Charcoal Cleansing Foam ini dikemas dalam kemasan kantong plastik tebal berwarna putih, abu-abu, dan kuning.  Kemasannya ini mirip kemasan sachet-an. SNP Mini ini juga dilengkapi dengan tutup ulir berwarna putih. 

This SNP Mini Charcoal Cleansing Foam is packaged in a thick plastic pouch with white, grey, and yellow color. The packaging is similar to a sachet package. This SNP Mini is also equipped with a white screw cap.


Ingredients:


 
Water, Myristic acid, Glycerin, Butylene glycol, Potassium hydroxide, Palmitic acid, Stearic acid, Glycol distearate, Coco0betaine, Calamine, Cellulose, 1,2-Hexanediol, Fragrance, Sodium polyacrylate, Charcoal Powder(1,500 ppm), Caprylyl glycol, Disodium EDTA, Portulaca oleracea extract, Aloe barbadensis leaf juice, Nelumbo nucifera flower water.


Tekstur, aroma, dan warna / Texture, aroma, and color:

Tekstur SNP Mini Charcoal Cleansing Foam ini seperti  cream, kalau nggak kena air teksturnya itu kental gitu seperti masker lumpur, tapi kalau udah kena air jadi mudah sekali berbusa. Aromanya wangi bunga-bunga gitu sementara warna cream sendiri adalah abu-abu.

The texture of SNP Mini Charcoal Cleansing Foam is like cream. Without water, it feels like a mud mask, but when you put some water onto it, it becomes foamy easily. It smells like flowers, while the color of the cream itself is gray.


Cara pemakaian / How to use:

Keluarkan cleansing foam secukupnya pada telapak tangan yang basah dan buatlah busa. Pijatlah busa ke wajah untuk membersihkannya kemudian bilas dengan air.

Dispense an appropriate amount on the palm and leather fully. Rub the face in a massaging motion, and then wash off with lukewarm water.


Kinerja / Performance:

SNP Mini Charcoal Cleansing Foam ini mudah untuk dibusakan. Cleansing foam ini membersihkan kulit wajahku dengan sangat baik. Sebum yang menumpuk di kulit sejak pagi hingga sore hari dengan mudahnya dibersihkan sehingga kulit aku terasa sangat bersih, halus, dan kesat. Meskipun terasa kesat, tapi kulitku nggak terasa kering maupun ketarik.

SNP Mini Charcoal Cleansing Foam is easy to foam. This cleansing foam cleans my skin very well. The sebum that builds on the skin from morning to evening is easily removed, leaving my skin feeling very clean, smooth, and firm. Even though it feels firm, my skin doesn't feel dry or tingling at all.


SNP MINI

Water Drop Tone Up Cream

 


Deskripsi produk / Product Description:

Menjaga kelembapan dengan 5 jenis Hyaluronic Acid serta mencerahkan kulit wajah secara instant.

With a neat water drop formula, cream quickly absorbs, provides instant tone correction, and moisturizes for a natural, silky finish.


Kemasan / Packaging:


 
SNP Mini Water Drop Tone Up Cream ini memiliki kemasan yang sama dengan SNP Mini Charcoal Cleansing Foam, karene mereka ada di seri SNP Mini. Yang membedakan adalah, warna kemasannya. Tone up cream ini memiliki kemasan berwarna putih, abu-abu, dan pink. 

SNP Mini Water Drop Tone Up Cream has the same packaging as SNP Mini Charcoal Cleansing Foam because they are in the same SNP Mini Series. The difference in the color of the packaging. This Tone Up Cream comes in white, grey, and pink colors. 


Ingredients:

Water, Cyclopentasiloxane. Butylene glycol, Dipropylene Glycol. Cyclohexasiloxane, Glycerin, Niacinamide, Tiranium dioxide, Coco-caprylate/caprate, Ethylhexyl palmitate, Phenoxyethanil, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone. Polyhydroxystearic acid, Dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, Disodium EDTA, Allantoin, Alimina, Tocopheryl Acetate, Triethoxycaprylylsilane, Fragrance, Adenosine, Dipotassium glycyrrhizate, 1,2-hexanediol, Sodium hyaluronate, Caprylic/capric triglyceride, Hydrogenated lecithin, Sodium hyluronate crosspolymer, Ceramide NP, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate. 

 

Tekstur, aroma, dan warna / Texture, Aroma, and Color:


SNP Mini Water Drop Tone Up Cream memiliki aroma yang enak dan sedikit menyegarkan. Bukan aroma bunga ataupun buah. Susah dijelaskan tapi yang pasti aromanya nggak bikin mual. Tone up Cream ini berwarna putih. Berbeda dengan tone up cream yang pernah aku coba sebelumnya, SNP Mini Water Drop Tone Up Cream ini memiliki tekstur yang ringan. Kalau dilihat seperti tektur krim, tapi ketika diratakan teksturnya lebih kayak gel gitu.

SNP Mini Water Drop Tone Up Cream has a nice and slightly refreshing aroma. Not the smell of flowers or fruits neither. It's hard to explain, but the aroma doesn't make you nauseous. This tone up cream's color is white. Unlike the tone up cream I've tried before, this SNP Mini Water Drop Tone Up Cream has a light texture. If you look at it, it looks like a cream texture, but when it is smoothed, the texture is more like a gel. 


Cara pemakaian / How to use:

Ratakan krim secukupnya pada wajah kemudian tepuk-tepuk agar terserap maksimal.

Dispense an appropriate amount and apply evenly on the entire face for natural, toned-up expression.


Kinerja / Performance:

Sangat cocok untuk pemakaian harian dimana aku perlu sedikit produk untuk mencerahkan dan menyegarkan warna wajahku. Di kulitku yang light ini, SNP Mini Water Drop Tone Up Cream ini dapat menyatu dengan baik dan mudah dibaurkan, sehingga wajahku cerah merata. Untuk coveragenya memang kurang karena tone up cream ini tidak memiliki pigment untuk menyamarkan noda di wajah, tapi cukup baik untuk mencerahkan wajah seketika. 

It is suitable for daily use where I need a little product to brighten and refresh my face color. On my light skin tone, this SNP Mini Water Drop Tone Up Cream blends well and makes my skin bright evenly. The coverage is not really good because this tone up cream does not have the pigment to cover blemishes on the face, but it is good enough to brighten the face instantly.


Bisa banget dipake sebelum zoom meeting. Meskipun nggak sempat dandan, bisa langsung pake tone up cream ini agar wajah langsung terlihat lebih cerah. Tone up cream ini pun sangat mudah untuk dibaurkan, karena memang bahan dasarnya air. Jadi ketika dibaurkan produk akan terasa langsung meleleh. 

You can use this before the zoom meeting. Even though you don't have time to get makeup, you can use this tone up cream so that your face immediately looks brighter. This tone up cream is also very easy to blend because it is water-based. So when the product is blended, it will immediately melt.


Harga / Price:

SNP Pomegranate Intensive Soothing Gel 300gr: IDR100,000

SNP Mini  25ml: IDR45,000


Tempat Beli / Where to buy:

SNP Official Shopee Store

SNP Official Tokopedia Store:

https://www.tokopedia.com/snpofficialstore?source=universe&st=product


Untuk update terbaru dari SNP jangan lupa cek ke website resmi dan Instagram mereka @snpofficials.id.

For more information check their official website and their Instagram @snpofficials.id.


Pro / Pro:

- SNP Mini sangat aman dan nyaman untuk dibawa bepergian/ SNP Mini is travel friendly.

- Cocok dijadikan skincare selama di rumah aja / Suitable as stay at home skincare routine.


Kontra / Contra:

- Nggak ada spatula untuk soothing gelnya / no spatula included for soothing gel


Rating:

4 out of 5 for all product


Tips:

- SNP Mini Charcoal Cleansing Foam bisa digunakan sebagai body scrub jika dicampur dengan gula merah.

- SNP Water Drop Tone Up Cream dapat dijadikan sebagai body highlighter jika dicampur dengan gliter/highlighter bubuk.

- SNP Mini Charcoal Cleansing Foam can be used as body scrubs when you mix it with brown sugar.

- SNP Water Drop Tone Up Cream can be used as a body highlighter if you mix it with glitter/highlighter powder.


Kalian udah pernah cobain produk SNP? Produk apa ajah sih yang udah pernah kalian coba? AKu masih penasaran sama rangkaian Peptaronic itu loh, warna kemasannya itu juga gemesin. Udah ada yang nyobain?

Have you ever tried SNP products? What products have you tried? I'm still curious about the Peptaronic series, the color of the packaging is also cute. Has anyone tried it?




Thank you SNP Indonesia!

     

Thank you for reading!


Have a nice day!


See you in the next post!


XOXO

Liamelqha


You May Also Like

0 comments

Halo! Terima kasih sudah mampir di Journey About Makeup. Jangan lupa isi kolom komentar yah, tentang isi postingan, produk, maupun cara penulisan aku. Sharing is caring, right! ^^

Tapi jangan meninggalkan jejak link hidup yah. ^^
Kalau kalian meninggalkan jejak link hidup disini, maaf akan aku hapus komennya dari kolom komentar ya.

Thank you. ^^